Online programma's en persoonlijk advies bij sport, voeding & leefstijl

Gezonde medewerkers

Gezonde en vitale medewerkersGezonde medewerkers hebben vele voordelen

Inactieve werknemers zijn in de meeste gevallen,  zowel privé als bedrijfsmatig, minder productief dan hun actieve teamleden. Daarnaast  hebben deze werknemers veel sneller last van pijntjes, overmatige stressreacties en een verhoogd risico op verschillende ziektes.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat gezonde werknemers zich bijna 15 dagen per jaar minder ziek melden dan hun inactieve collega’s. Daarnaast werkt de werknemer actiever mee aan het eigen herstel, waardoor de duur van de ziekteperiode in grote mate wordt verkort.

 

Gevolgen ongezonde leefstijl

Dat een ongezonde leefstijl veel problemen met zich mee kan brengen blijkt uit de volgende voorbeelden:

  • Hoge bloeddruk
  • (Chronische) vermoeidheid
  • Laag zelfbeeld
  • Overmatig piekeren
  • Stress, overspannen en burn-out
  • Overgewicht
  • Ondergewicht
  • Depressiviteit
  • Verschillende ziektes (diabetes, hart- en vaatziektes)


De rol van sport, voeding en leefstijl voor een goede vitaliteit

Gezonde en vitale zakenmensenHet menselijk lichaam kan zich op een geweldige manier aanpassen. Door een actief leven wordt men weerbaarder tegen stress, ziektes en blessures. Daarnaast voelt men zich fitter en heeft men meer energie om problemen op privé of werkgebied actiever aan te pakken en hiervoor de verantwoording te nemen.
De vitale medewerker staat gezonder in het leven, wat zich uit in een positieve, zelfverzekerde en open houding.

Wanneer de werknemer op een persoonlijke manier aan zijn vitaliteit werkt heeft dit ook gevolgen voor de werkplek. Door het leren opstellen van doelen, leert men hier ook kritisch naar te kijken, te evalueren en tijdig bij te sturen. De voordelen hiervan neemt de werknemer mee naar zijn werk en de taakvolwassenheid wordt vergroot.

 

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel

Misschien kent u de uitdrukking wel: Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Zo is dit ook bij het functioneren van een team en het productieniveau. Wanneer een medewerker ziek is, zullen de taken moeten worden opgevangen door een collega of leidinggevende. Dit komt de voortgang van de productie niet ten goede en zal de werkgever vele kosten laten maken.

Een goed en vitaal functionerend team zorgt voor een gevoel van saamhorigheid; Er is een goede teamsfeer. Zwakke punten of ziekte van het ene teamlid worden door de andere groepsleden opgevangen. Hierdoor zullen liggende problemen eerder en actiever worden opgepakt.
Aangezien de medewerker zich sterk betrokken voelt bij deze groep, zal deze ook actiever mee werken aan zijn of haar herstel. Want op een sportieve en gezellige afdeling wil toch iedereen werken. Een sportief bedrijfsimago is geboren.

 

Kijk dus snel bij de verschillende bedrijfsproducten van EerlijkSportAdvies en breng uw bedrijf in beweging.