Online programma's en persoonlijk advies bij sport, voeding & leefstijl

Doelstellingen

Doelstellingen

Vrouw volgt online cursusWanneer u gezonder gaat leven en daarbij gericht te werk wilt gaan, is het aan te raden om een doelstelling uit te zoeken. Een doelstelling is iets wat u graag wilt bereiken, uw zogenaamde gezonde eindpunt. Belangrijk is wel dat u uzelf hiervoor de tijd voor geeft en u uw uitgestippelde route op een positieve manier gaat bewandelen.

Door het stellen van tussentijdse mijlpalen – de korte en lange termijn doelen – kunt u uw gezonde inspanningen gaan evalueren en indien nodig tijdig bijsturen. Hierdoor gaat u steeds gerichter te werk en komt u steeds dichter bij uw einddoel.

Gewenste resultaat en uw eigen inspanning

Hoeveel resultaat u bij uw doelstelling wilt bereiken is afhankelijk van uw inspanningen. Iemand met ernstig overgewicht zal meer tijd in zijn gezondere leven moeten steken. Dit om sneller op een normaal gewicht te komen en ernstige gezondheidsrisico’s te verminderen.

Bent u iets te zwaar en wilt u gezonder gaan leven, dan kunt u ook wat rustiger te werk gaan. Neem stap voor stap en begin bijvoorbeeld met meer bewegen. Het aanleren van een gezond voedingspatroon of een gezonde leefstijl nastreven kunnen deze stap weer opvolgen.

Hoeveel tijd u in uw gezondere leven gaat steken is dus erg persoonlijk en er zal toch rekening moeten worden gehouden dingen die tijd kosten of veel spanning mee zich meebrengen. Hierbij kunt u denken aan de gezinssituatie, de drukte op uw werk, het contact met uw sociale omgeving of andere veelvoorkomende stressfactoren.

Maar wanneer u hier rekening mee houdt door uw doelstelling (en de verschillende doelen) in uw plan van aanpak mee te nemen, des te positiever zal uw uitgestippelde route worden.

 


Kies uw doelstelling:

Welke doelstelling u wilt gaan nastreven is persoonlijk en hangt af hoe belangrijk u het vind om een bepaald resultaat te behalen. Maar om de gekozen doelstelling op een positieve manier na te streven, is het wel van belang dat deze een een belangrijke waarde voor u heeft. U kunt hierbij de volgende vragen stellen:

 

  • Wat zou ik het liefste willen bereiken? Waar wil ik naar toe werken?
  • Hoeveel tijd geef ik mezelf hiervoor?
  • Hoe sta ik er nu voor? Hoe kan ik gaan beginnen?
  • Is mijn doelstelling realistisch of loop ik te hard van stapel?
  • Kan ik voor mijn doelstelling meetbare eisen opstellen?
  • Kan ik deze in mijn plan van aanpak verwerken?

 


Onze doelstellingen:

Om het u wat gemakkelijker te maken, hebben wij vanuit vele motieven (om gezonder te gaan leven) een onderverdeling in doelstellingen gemaakt. Klik voor meer informatie over één van de doelstellingen op de link.

Algemeen welbevinden

Conditie opbouwen

Afvallen

Zelfvertrouwen vergroten

Stresshantering

Spiermassa opbouwen

Gezond voedingspatroon

Schoonheidsideaal