Online programma's en persoonlijk advies bij sport, voeding & leefstijl

Aanleren gezond voedingspatroon

Aanleren gezond voedingspatroon

Een lekker en gezond voedingspatroon aanlerenHet aanleren van een gezond en verantwoord voedingspatroon is voor veel mensen een ware ergernis. Want bij de verschillende diëten moet u uzelf aan veel eetregels houden; en dit is meestal zo demotiverend, dat u er snel weer mee zult stoppen. Gezonde voeding zal echter een onderdeel van uw leven moeten worden; daarom kunt u dit maar beter op een persoonlijke en positieve wijze gaan samenstellen.

Er wordt veel gesproken over het aanleren van een gezond voedingspatroon, maar wat is nu eigenlijk gezond en is uw huidige voedingspatroon dan echt zo slecht? Gezonde voeding is voor iedereen hetzelfde, maar is ook erg persoonlijk. Want iemand die bepaald voedsel, bijvoorbeeld bruin brood, echt niet lekker vindt, kun je niet verplichten om elke dag bruin brood te eten. Dit houdt de persoon gewoon niet vol en deze zal binnen enkele weken weer snakken naar het slechte eten. Een gezond voedingspatroon moet daarom persoonlijk worden gemaakt.

Voordelen van gezonde voeding

 • Je voelt je gezonder en sterker
 • Je voelt je energieker
 • Je hebt meer zin om dingen te ondernemen
 • Je huid, haar en nagels zien er gezonder uit
 • Je leeft waarschijnlijk langer dan ongezonde mensen
 • Je krijgt minder snel honger
 • Je vermindert het slechte cholesterol in je lichaam
 • Je vermindert de kans op verschillende soorten kanker, hart en vaatziekten of diabetes
 • Je verbetert en verhoogt de grondstofwisseling, afvallen gaat hierdoor beter
 • Je presteert beter op school en het werk en hebt meer carrière mogelijkheden
 • Je verbetert je geheugen, beoordelingsvermogen en denkprestaties
 • Je hebt een beter excuus om te gaan shoppen voor gezonde voeding
 • Je gaat meer genieten van het leven

De invloed van sport, voeding en leefstijl op het aanleren van een gezond voedingspatroon:

 

SInvloed van sportport: Voeding is een belangrijke aanvulling bij een sport. Het zorgt ervoor dat uw lichaam de kans krijgt om te herstellen en u optimaal profiteert van de effecten van een training. Andersom zal dit ook het geval zijn: wanneer iemand actief bezig is met zijn of haar sport, zal deze vrij snel snakken naar gezond eten.

 

 

Voeding:Invloed van voeding Een gezond voedingspatroon doet wonderen voor uw lichaam en geest. Maar het samenstellen van een gezond voedingspatroon is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn veel voorkomende valkuilen die u kunnen laten terugvallen in uw oude situatie, waardoor u weer snakt naar die vette hap. Door de trucjes van voeding te kennen, kunt u meer bereiken dan u wellicht had gedacht.

 

 

Leefstijl:Invloed van leefstijl wil het afvallen maar niet lukken of bent u een echte emotie-eter (troost-eter)? Dan kan een gezonde leefstijl u helpen met het maken van daadkrachtige keuzes en minder twijfel momenten, maar ook met het op de juiste manier omgaan met negatieve gedachtes en emoties. Het aanleren van een gezond voedingspatroon wordt zo een stuk gemakkelijker.

Hulp van EerlijkSportAdvies

Met de Sportbibliotheek kunt u zelf aan met het samenstellen van een gezond en persoonlijk voedingspatroon. Gebruik onze artikelen om een dag- of weekmenu te maken en op deze manier veel voor uw gezondheid te doen. Met gezonde voeding zult u meer resultaat boeken dan u ooit had verwacht.

Voor het effectief aanleren van een gezond en lekker dag- of weekmenu, is persoonlijk advies erg handig. Met een voedingsconsult gaat u samen met een gediplomeerd Gewichtsconsulent aan de slag met uw voedingspatroon. 

Gezonde voeding werkt beter dan de hedendaagse populaire methodes. Wij werken dan ook volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en verkopen geen magische diëten of voedingsschema’s.

 

Ga dus vandaag nog aan de slag met uw doelstelling en geniet van uw nieuwe gezondere leven. Neem voor vrijblijvende informatie contact met ons op via het contactformulier.