Online programma's en persoonlijk advies bij sport, voeding & leefstijl

Spiermassa opbouwen

Spiermassa opbouwen

Spiermassa opbouwen voor een gezond lichaamMensen die gezonder willen gaan leven, kiezen vaak om te gaan bewegen in de sportschool. Alhoewel de sport fitness jaarlijks vele beoefenaars kent, zijn er ook veel mensen die dit eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden. Want trainen met gewichten of uw conditie opbouwen op de cardio-apparaten zijn vaak eentonige oefeningen en kunnen uw motivatie sterk verminderen. Maar de effecten van een krachttraining zijn wel erg groot en kunnen dan ook een belangrijke impuls aan uw gezondheid geven.

Helaas is de angst voor dikke en grote spieren nog altijd bij veel mensen aanwezig, en dit is dan ook een belangrijke reden waarom mensen niet gericht durven te trainen. Maar hierdoor worden de resultaten zo ook een stuk minder. En dat is zonde, want krachttraining kan veel voor u betekenen. U moet alleen nog weten hoe u dit op de juiste manier kunt doen.

Voordelen van het opbouwen van spiermassa

 • Spieren worden groter en sterker (vooral bij mannen)
 • Spieren worden sterker en slanker (vooral bij vrouwen)
 • Uw lichaam krijgt een mooiere contour
 • U krijgt een betere conditie (doorbloeding) van de spieren
 • Uw botten worden sterker (ter voorkoming van osteoporose)
 • Uw gewrichten en gewrichtssmeer worden gezonder; bewegen gaat soepeler
 • U heeft een betere bescherming tegen externe krachten (ongeluk)
 • Er is een verhoging van de grondstofwisseling. Afvallen gaat hierdoor sneller
 • U heeft minder last van lage rugklachten of schouder- en nekklachten
 • Er is mindere kans op carpaal tunnelsyndroom (RSI)
 • Door een sterker lichaam krijgt u meer zelfvertrouwen en aanzien bij anderen
 • De kwaliteit van uw leven zal sterk verbeteren.

De invloed van sport, voeding en leefstijl bij het opbouwen van spiermassa:

 

Sport:Invloed van sport Bij het opbouwen van de spieren denkt men vaak aan krachttraining. Alhoewel dit een uitstekende manier is om uw lichaam sterker te maken, zo vindt niet iedereen dit even leuk. Belangrijk is dat u een sport een langere tijd gaat beoefenen, waardoor u beter een sport kunt zoeken die bij u past. Gelukkig zijn er voldoende sporten waarbij u uw spiermassa traint en welke u in groepsverband kunt uitvoeren.

 

 

Voeding:Invloed van voeding Hoe gerichter u resultaat wilt hebben, des te belangrijker wordt de rol van voeding. Om de spieren te laten groeien zijn de juiste voedingsstoffen nodig welke we uit goede voedingsproducten kunnen halen. Hierdoor zal het lichaam optimaal functioneren en zullen de spieren gaan groeien. Bent u actief uw spiermassa aan het opbouwen, dan zult u iets anders moeten eten; we spreken dan over sportvoeding.

 

 

Leefstijl:Invloed van leefstijl Bij het opbouwen van spiermassa is een gezonde leefstijl niet zo relevant. Uiteraard verbetert u wel andere onderdelen van uw gezondheid zoals het geestelijk in balans zijn of het beter leren omgaan met stress en spanning. Wilt u uw spieren beter zichtbaar laten worden, dan zult u wat moeten afvallen en daar kan een actieve leefstijl u zeker bij helpen.

Hulp van EerlijkSportAdvies

Met de Sportbibliotheek kunt u zelf aan de slag met het opbouwen of verbeteren van uw conditie. Gebruik onze artikelen om een leuke sport te vinden en op  de juiste wijze aan de slag te gaan en meer resultaat te boeken dan u ooit had verwacht.

Met een sportconsult helpen wij u om het juiste trainingsschema op persoonlijke wijze samen te stellen. Hierbij wordt er rekening gehouden met uw wens om lange slanke spieren te ontwikkelen, of juist dikke spieren (meer spiermassa). Wilt u meer resultaat bij de krachttrainingen, dan kan een voedingsconsult u helpen bij het samenstellen van de juiste sportvoeding.

Uw spieren op een goede manier trainen is mogelijk met onze sporttrainingen. Ga in groepsverband aan de slag of boek een personal training om samen met onze instructeurs aan de slag te gaan.

 


Ga dus vandaag nog aan de slag met uw doelstelling en geniet van uw nieuwe gezondere leven. Neem voor vrijblijvende informatie contact met ons op via het
contactformulier.