Online programma's en persoonlijk advies bij sport, voeding & leefstijl

Stresshantering

Stresshantering

Vrouw doet aan stresshanteringDrukte in uw hoofd, piekeren, uzelf gejaagd of onrustig voelen, depressie, stemmingswisselingen en een burn-out; het zijn geestelijke klachten die steeds erger kunnen worden. Helaas heeft dit ook zijn uiting in verschillende lichamelijke klachten zoals nek- en schouderklachten, spanningshoofdpijn of hyperventilatie. Maar gelukkig kan het hanteren van stress uw leven een positieve wending geven.

Het hedendaagse leven zorgt ervoor dat we lichamelijk minder actief zijn dan vroeger en meer zijn gaan denken. Daarnaast zorgen de snelle informatievoorzieningen, de uitgebreide keuze mogelijkheden en de verschillende manieren van communiceren (zoals social media) voor steeds meer stress. Omdat we minder actief zijn geworden en meer zijn gaan denken, is de invloed van stress en spanning minder goed merkbaar. Men gaat steeds meer met het hoofd in de wolken lopen en zal lichamelijke signalen steeds minder goed voelen.

Maar wanneer u de lichamelijke en de geestelijke signalen gaat opmerken, kunt u hier wat aan doen. In plaats van negatieve gedachten, emoties en de verschillende signalen weg te stoppen, gaat u bij deze doelstelling de meegeleverde stress hanteren. De stressinvloeden blijven wel degelijk bestaan, maar u leert ermee om te gaan en hier tijdig naar te handelen.

Voordelen van het hanteren van stress

 • Door stresshantering kunt u het piekeren stoppen
 • U leert gedachtes en emoties te laten gaan
 • Uw hoofd wordt hierdoor rustiger
 • U bent minder gejaagd en kunt steeds beter ontspannen
 • U wordt problemen steeds beter de baas
 • U krijgt minder last van spanningshoofdpijn
 • U heeft minder last van spanning in spieren en pezen
 • U bent rustiger en kan beter met emoties over weg
 • U slaapt beter in, slaapt dieper en bent s’ ochtends meer uitgerust
 • U hebt minder last van hyperventilatie- en paniekaanvallen
 • U voelt uzelf  zorgelozer en geniet meer van het leven.

De invloed van sport, voeding en leefstijl op het hanteren van stress:

 

Sport: Invloed van sportStress en spanning gaan zich vaak nestelen in uw lichaam. Hierdoor raakt het lichaam meer gespannen en kunnen spieren gaan verkrampen. Sport zorgt ervoor dat uw lichaam de overtollige spanning kwijt raakt en spieren beter doorbloed raken. Gedachtes en emoties die u bezighouden kunnen door sport hun kracht verliezen, waardoor u zorgelozer door het leven gaat.

 

 


Voeding: Invloed van voedingOvermatige stress zorgt ervoor dat ons lichaam langzaam wordt afgebroken, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontstaan. Goede voeding zorgt ervoor dat we ons sterk blijven voelen en dat het lichaam optimaal blijft functioneren. Hierdoor bent u weerbaarder tegen stress en spanning en geeft u deze minder kans om schade in uw lichaam aan te richten.

 

 

Leefstijl: Invloed van leefstijlStress hanteren lukt het beste met een gezonde leefstijl. Want hoe stopt u het piekeren en kunt u het beste overweg met uw emoties?
Door geestelijk in balans te zijn zorgt u ervoor dat stressfactoren geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. U slaapt beter, leert gedachtes los te laten en laat spanning uit uw lichaam vloeien. Met een gezonde leefstijl gaat u zorgelozer door het leven en kunt u eindelijk eens genieten van de rust in uw hoofd.

Hulp van EerlijkSportAdvies

Met de Sportbibliotheek kunt u zelf aan de slag met het hanteren van stress en het herkennen van stressfactoren. Gebruik onze artikelen om uw persoonlijke stresshanterings-plan samen te stellen en te kiezen uit de verschillende mogelijkheden om stress te hanteren.

Bij deze doelstelling is een leefstijlconsult uitermate geschikt om stresslozer door het leven te gaan. Wilt u meer stress en spanning uit uw lichaam verwijderen of stresshantering combineren met andere doelstellingen, dan kan dit met de verschillende consulten.

Uw lichaam gezond houden en stress afvoeren is zeer goed mogelijk met onze sporttrainingen. Ga in groepsverband aan de slag of boek een personal training om samen met onze instructeurs op de juiste wijze uw stress te leren hanteren.

 


Ga dus vandaag nog aan de slag met uw doelstelling en geniet van uw nieuwe gezondere leven. Neem voor vrijblijvende informatie contact met ons op via het
contactformulier.