Online programma's en persoonlijk advies bij sport, voeding & leefstijl

Zelfvertrouwen vergroten

Zelfvertrouwen vergroten

Vrouw met zelfvertrouwenVerlegen zijn, onzeker zijn of uzelf wegcijferen voor andere mensen; het is vaak een eigenschap waar veel mensen wat aan willen doen. Door het zelfvertrouwen te vergroten kan men veel negatieve emoties doen verminderen en leert men op een goede en duidelijke manier ‘nee’ te kunnen zeggen.

Veel mensen kampen dan ook met een verminderd zelfvertrouwen en zijn onzeker of verlegen. Vaak vormen negatieve ervaringen in het verleden een belangrijke oorzaak en zal het geringe zelfvertrouwen zich uiten in passief gedrag. Men durft steeds minder keuzes te maken, trekt zich teveel de mening van andere aan en onderneemt steeds minder in het dagelijks leven. Men gaat in de slachtofferrol zitten en een proactieve houding is ver te zoeken.

Ongeacht wat men ook wil bereiken, vaak is een verminderd zelfvertrouwen een grote drempel bij het nastreven van de verschillende doelen. Doordat men veelvuldig aan zichzelf twijfelt, begint men er bij voorbaat al niet mee. Het is daarom altijd verstandig om uw zelfvertrouwen te gaan vergroten; gelukkig is dit op verschillende manieren mogelijk.

Voordelen van het vergroten van het zelfvertrouwen

 • U durft steeds meer uw eigen mening te geven
 • U bent minder vatbaar voor de mening van andere mensen
 • Negatieve gedachtes en emoties zijn minder aanwezig
 • U voelt u zelf sterker en de moeite waard
 • U krijgt steeds meer een ‘open houding’ en bent toegankelijk voor anderen
 • U durft steeds meer zelfstandige keuzes te maken
 • U durft voor deze keuzes ook verantwoording te nemen
 • U neemt steeds meer een proactieve houding aan en gaat niet in de slachtofferrol zitten
 • U  bent productiever op school en werk
 • U vergroot uw invloed op andere mensen
 • U krijgt een zelfverzekerde houding (rechtop)
 • U groeit als mens door het maken van keuzes en fouten

De invloed van sport, voeding en leefstijl op het vergroten van het zelfvertrouwen:

 

Sport: Invloed van sportDoor te gaan sporten wordt u steeds zekerder van uzelf. Echter is de ene sport hier geschikter voor dan de ander, gezamenlijk komen ze op hetzelfde neer: U leert doelen te stellen en deze ook te behalen. Daarbij wordt, met de vorige succesbelevingen in uw achterhoofd, de nieuwe sportpoging een stuk leuker. Met sport leert u uzelf en uw lichaam goed kennen en raakt u meer vertrouwt met u eigen kunnen. Het zelfvertrouwen zal hierdoor worden vergroot.  

 


Voeding: Invloed van voedingIemand in een gezond lichaam zal zichzelf sterker voelen dan iemand die zichzelf constant futloos voelt. Gezonde voeding zorgt ervoor dat uw lichaam goed blijft functioneren en u niet afgeleid raakt door lichamelijke en geestelijke kwaaltjes. Door dit sterke gevoel raakt u zekerder van uzelf en bent u eerder geneigd om beslissingen te nemen. U zelfvertrouwen neemt zo toe.

 

 

Leefstijl: Invloed van leefstijlNegatieve gedachtes als ‘ik kan het toch niet’ of ‘het lukt toch nooit bij mij’, zijn niet goed voor het zelfvertrouwen. Erg reëel zijn deze gedachtes ook niet, maar ze zorgen wel voor veel onzekerheid. Een gezonde leefstijl zorgt dat u deze negatieve gedachtes kunt herkennen als ‘niet waar’ en ze gemakkelijker los kunt laten. Hierdoor zult u minder piekeren en voelt uw hoofd leger. Gevolg is dat u steeds beter in staat raakt om een proactieve houding aan te nemen; waarbij u gemakkelijker beslissingen kunt nemen en probleemoplossend te werk gaat.

Hulp van EerlijkSportAdvies

Met de Sportbibliotheek kunt u zelf aan de slag met het opbouwen of verbeteren van uw zelfvertrouwen. Gebruik onze artikelen voor het maken van een plan van aanpak, het leren stellen en behalen van doelen en voor de verschillende vormen van stresshantering.

Bij deze doelstelling is een leefstijlconsult uitermate geschikt om uw negatieve gedachtes los te leren laten. Het consult is altijd persoonlijk en daarom proberen we zo goed mogelijk rekening te houden met onzekerheidsfactoren. Met een positieve benadering laten wij u zien hoe u op een leuke manier aan uw zelfvertrouwen kunt werken.

Zelfverzekerder worden door te gaan sporten is mogelijk met onze sporttrainingen. Ga in groepsverband aan de slag of boek een personal training om samen met onze instructeurs aan uw doelstelling te werken.

 

Ga dus vandaag nog aan de slag met uw doelstelling en geniet van uw nieuwe gezondere leven. Neem voor vrijblijvende informatie contact met ons op via het contactformulier.