Online programma's en persoonlijk advies bij sport, voeding & leefstijl

Overzicht van alle sporten

Bekijk het overzicht van sporten in Nederland

Wilt u gezonder gaan leven, dan is het belangrijk om een leuke sport te zoeken.  De gekozen sport moet goed bij u passen, zodat u deze een langere tijd kunt beoefenen. En past de sport toch niet bij u, laat u hierdoor niet demotiveren en probeer andere sporten uit. Vaak kunt u bij een sportvereniging of sportaccommodatie voor een klein bedrag een proefles volgen en zien of dit een leuke sport voor u is.

Balsporten

Balsporten

Balsporten gebeuren vaak in teamverband. Vooral op de hogere niveaus vinden er wedstrijden plaats, maar er zijn meestal ook teams waarbij men puur voor de gezelligheid kan gaan sporten.
Danssporten

Danssporten

Danssporten zijn er in verschillende vormen en hebben elk een flink aantal beoefenaars. Voor de hogere niveaus is er bijna altijd wel een wedstrijdelement mogelijk, maar dit is niet verplicht.
Atletiek

Atletiek

Atletiek bestaat uit verschillende onderdelen en wordt door verschillende doelgroepen beoefend. Men heeft meestal de keuze om met wedstrijden mee doen, maar ook om atletiek recreatief te beoefenen.
Fitness

Fitness

Fitness is voor de meeste mensen wel een bekende sport en kent dan ook vele beoefenaars. Maar in de sportschool kunt u ook andere sporten beoefenen zoals een aerobics, step of een spinningles.
Zwembad

Zwembad

In het zwembad kunt u verschillende sporten beoefenen. De meeste mensen denken natuurlijk gelijk aan baantjes zwemmen, maar er zijn ook Aquasporten die u kunt gaan proberen.
Gymnastiek

Gymnastiek

Gymnastiek beoefenen kan vaak in verschillende vormen. Zo komen er steeds meer nieuwe vormen bij, waaronder de Meer Bewegen Voor Ouderen gymnastiek groepen in de sporthal of het zwembad.
Schaatsen

Schaatsen

Bij schaatsen denken we vaak aan de winter en aan het sporten in de frisse buitenlucht. Zo zijn er veel verschillende mogelijkheden om wintersporten te beoefenen.
Water en strandsporten

Water en strandsporten

De water en strandsporten zijn seizoensgebonden of kunnen op vakantie worden beoefend. Zo is duiken erg populair, maar ook het Kitesurfen en Beach volleybal.
Racketsporten

Racketsporten

De meeste racketsporten vinden plaats in een sporthal of gymzaal. Daarentegen kunnen sporten als tennis en tafeltennis ook in de frisse buitenlucht worden beoefend.
Vechtsporten

Vechtsporten

Er zijn veel verschillende vechtsporten te beoefenen en om vele redenen. De ene persoon wil werken aan zijn weerbaarheid, terwijl de ander vechtsporten gewoon leuk vind.
Buitensporten

Buitensporten

In de buitenlucht is het heerlijk om te gaan sporten. De meeste buitensporten kunt u zelfstandig beoefenen, maar het is ook mogelijk om deze sporten in groepsverband uit te voeren.
Low Intensity sporten

Low Intensity sporten

De low Intensity sporten zijn vaak onderwerp van discussie; zijn dit door de lage intensiteit wel of geen sporten te noemen? Gelukkig zijn ze wel leuk om te beoefenen.
Handicap

Handicap

Niet voor alle mensen is het gemakkelijk te gaan sporten. Want veel accommodaties en sportclubs zijn voor mensen met een handicap niet erg toegankelijk. Gelukkig zijn er wel sporten voor mensen met een handicap ontwikkelt.
Andere sporten

Andere sporten

Er zijn andere sporten die in Nederland vrij onbekend zijn en toch door een flink aantal mensen worden beoefend. Voor de trainingslocatie van deze sporten moet u soms even zoeken, maar ze zijn wel degelijk te vinden.