Online programma's en persoonlijk advies bij sport, voeding & leefstijl

Vechtsporten – Buitensporten – Low intensity

Overzicht sporten 4

Wilt u gezonder gaan leven, dan is het belangrijk om een leuke sport te zoeken.  De gekozen sport moet goed bij u passen, zodat u deze een langere tijd kunt beoefenen. En past de sport toch niet bij u, laat u hierdoor niet demotiveren en probeer andere sporten uit. Vaak kunt u bij een sportvereniging of sportaccommodatie voor een klein bedrag een proefles volgen en zien of dit een leuke sport voor u is.

EVerschillende vechtsportenr zijn veel verschillende vechtsporten te beoefenen en om vele redenen. De ene persoon wil werken aan zijn weerbaarheid, terwijl de ander vechtsporten gewoon leuk vind.

U kunt zelf kiezen of u vaak traint en aan wedstrijden mee doet; maar u kunt natuurlijk ook op recreatief niveau een vechtsport gaan beoefenen.

 

Overzicht vechtsporten:

Judo

 

Aikido

 

Karate

 

Krav Maga

 

Boksen

 

Jiu Jitsu

 

Capoeira

 

Hapkido

 

Jeet kune do

 

Kendo

 

Kick boksen

 

Ninjutsu

 

Kung fu

 

Taekwondo

 

Zelfverdediging

 

Schermen

 

Worstelen

 

Kenpo

 

Mixed Martial Art

 

 

 

Sporten in de buitenluchtIn de buitenlucht is het heerlijk om te gaan sporten. De meeste buitensporten kunt u zelfstandig beoefenen, maar ook onder begeleiding van een instructeur in groepsverband uitvoeren.

 

  

Overzicht outdoor sporten:

Wandelen

 

Nordic walking

 

Hardlopen

 

Triatlon

 

Streetrunning

 

Fietsen

 

Wielrennen

 

Mountainbiken

 

Rolschaatsen / Skeeleren

 

Bootcamp

 

Paardensport

 

Frisbee

 

 

Sporten met een lage intensiteitDe Low Intensity sporten zijn vaak onderwerp van discussie; zijn dit wel of geen sporten? Het is maar net hoe je het beestje noemt, maar feit blijft wel dat je bij een bepaalde sport het lichaam moet blijven uitdagen om te kunnen blijven groeien. Bij deze sporten ligt het inspanningsniveau niet erg hoog en raakt de persoon bijvoorbeeld niet buiten adem zodat de conditie wordt verbeterd. Daarnaast is variatie bij de verschillende sporten moeilijk in te passen.

Maar het blijft toch bewegen en is altijd beter dan op de bank zitten;

 

Overzicht low intensity:

Golf

 

Bowling

 

Jeu de Boules

 

Kegelen

 

Darten